Då var det dags, vi ses på P&L !


Juni 27, 2011

Jag tog solen med storm men han brände mig.
Det gjorde ont och märkena han lämnade glödde i mörkret.
Han ska aldrig få såra mig sådär igen.


hehe






Santa Maria











El cario que te tengo no te lo puedo negar










Blixtrar och dunder. Här satt jag och hade det bra medan ni andra firade studenten.











Lite mer av det goda


















Jag var uppe på taket




















~Allt är magiskt under ytan












En del av Kuba




















Stress ?

Jag flänger runt lite här och var just nu och har knappt tid att sitta framför datorn.
Imorgon ska allt fixas och packas inför p&l sen på tisdag bär det av till Borlänge med F.
Så nu tänkte jag ägna lite tid till er och ladda och och fixa resten av bilderna från Kuba, samt lite andra bilder från de sista dagarna !


Midsommar midsommar

Hade inget planerat och när det väl var midsommarafton så kunde jag inte få tag i F. Hon jobbade så jag fick helt enkelt hälsa på henne på jobbet och lösa hur resten av dagen skulle se ut.
För min del blev det snabbmat på donken. Dock kan vi inte kalla den för speciellt snabb och där stod vi och väntade i en kvart på våra nuggets. Som kompensation fick vi i alla fall en smält glass. Det är bättre än inget.
Vidare i en knökfull bil med packning och sedan ut till havs.
Vi hittade oss en ö som vi slog läger på och där påbörjades vårt firande.
Dumma lekar med stövlar och potatis, god mat, stora brasor och sönderbrända strumpbyxor var bl.a det som erbjöds under kvällen.
Senare på småtimmarna kom regnet och rövarhistorierna satte igång i våra små tält.
Dagen därpå vaknade jag tidigt och rotade fram både bilar,jordgubbar och en iskall cola att avnjuta i morgonsolen på klippan.
Under min vandring själv i skogen hittade jag lite kantareller och efter några timmars väntan vaknade resten av folket och det var dags att städa och åka hem.
En bra midsommar men jag saknade kransen på huvudet.

Midsommardagen blev random och till frukostlunch åt vi konstig pizza. Väl hemma skulle vi kolla på film men allt gick så långsamt och krånglade och efter ett tag förstörde åskan mitt internet så där satt jag i tystnad och lyssnad till mina kompisars snarkningar i soffan bredvid.
Efter lite dötimmar kom J och hämtade upp oss och det blev matshopping.
En vårrulleröra blev det och jordnötssås sen blev det att dricka lite och umgås.
Klockan gick och när vi trodde klocka var sex var den nästan tio.
Runt halv ett tog vi oss en titt på staden. Träffade trevliga människor lite här och var och sedan fick vi åka räserbil hem.




Cuba












Cuba








Dag två känns som en månad

Ångesten över att inte vara hemma när studenten är har kommit och nu längtar jag faktiskt hem.
Men trots att jag har lite hemlängtan och sådär så vet jag att jag har det bättre här. Gratismat får jag ju här och lika så goda drinkar. Det är som att ha studentfirande i en vecka eller något.
Jag vaknade vid klockan åtta och beslöt mig för att åka upp på taket för att se hur Kuba ser ut från fågelperspektiv. Morgonen var fuktig och kameralinsen immade igen totalt. På gatorna var det kaos och kubanerna i sina antika bilar tutade irriterande med sina anktutor.
Frukosten var fin och för min del blev det bacon, Serrano-skinka och frukt. Självklart åkte några kaffe ner i magen också men kaffet där var mer som någon variant av kaffe-té och smakade blask.
Efter en veckan på hotellet frågade personalen tillslut hur många koppar jag druckit och skrattade sedan åt mig. Tydligen dricker inte direkt någon fyra till fem koppar kaffe på morgonen, förutom jag.
Upp vid poolen var det självklart ett gäng feta och vita engelsmän som både var berusade och skrek. Vad skulle vi göra utan engelsmännen utomlands är frågan ? De flesta är ju som riktiga clowner vid poolkanten.
Jag blev röd efter några timmar i solen och brände mig i pannan vilket visade sig dagen innan vi skulle åka hem genom att pannan bara flagnade upp! Men det gör inget, det blir bättre imorn som dom säger där hemma.
Efter en liten tupplur blev det senare en busstur genom staden. Vi satt på taket och allt blev ju mer underhållande när man fick ducka för att slippa undan både palmblad och kvistar i huvudet. Nu stramade huden riktigt mycket och den ångande hettan gjorde ju inte så det blev bättre.
Fuktigheten här är extrem men nu har man nästan vant sig vid den, men bara nästan. Jag har i alla fall bestämt mig för att sluta klaga på fuktigheten hemma i Sverige, den är light till skillnad från den jag lever i just nu.
Nu när bussturen var slut gick vi till ett ställe som heter El Floridita. Där lyssnade vi på kubansk musik och tog oss en drink. Min drink var lite halvsliskig, grön med god.
Hem till hotellet och där blev det att fresha upp sig lite för att sedan smutta på en martini på balkongen och därefter åka iväg till en restaurang där Buena Vista Social Club spelade. Självklart blev det dans, riktigt god mat och en fin Mojito!





La Habana lll














La Habana ll















La Habana


























När jag säger Kuba tänker du på rom, cigarrer och Che.

Dag 1

Det känns som det var en vecka sen som jag stod på Arlanda och fick utstå dom där långa och sega köerna som aldrig tog slut.
Vi mellanlandade i Amsterdam och där shoppade jag lite grejer. Det blev en parfym som luktar sommar, rätt så passande eftersom det är sommar och jag möttes av det hetaste klimatet någonsin. Dock tar cigarrdoften över det mesta här i Kuba, samt avgaserna från de otroligt vackra men gamla bilarna.
Det är lite som att vara med i en dirty dancingfilm. Allt känns så overkligt, precis som om man satt sig i en tidsmaskin och hamnat några tiotal år bakåt i tiden.
På planet hade jag som vanligt oturen att hamna bland dumma små ungar som både ska skrika och sparkas. Det värsta var dock när det var dags att sova och alla ungarna på planet bildade pakt och gjorde gångarna till deras egna små autobahn´s. Sprang omkring och sa brum brum. En av dom som var ett litet kryllhuvud i pepparkaksformat fick för sig att kasta ett par hörlurar på mig också, eller rättare sagt svinga ett par lurar mot mig och sedan stå där med det största smilet jag någonsin sett.
Det där med att man skulle ställa om klockan och dra bak den sex timmar var helt perfekt för mig eftersom jag alltid är vaken när alla andra sover här hemma i Sverige. Jag kanske har den kubanska tiden i mig, vem vet.
Poolen som ligger på taket av vårt hotell är ljuvlig och utsikten är makalös. Att kunna ligga och sola vid poolen eller bara ta en drink med utsikt över Havanna är nästan något overkligt.
Mammas kort åt bankomaten upp första dagen vi var där och just i det ögonblicket såg jag inte mycket ljus i tillvaron. Men allt fixade sig och efter att ha löst det där med pengarlösheten så fick vi äntligen äta precis som bankomaten. På restaurangen vi hittade bjöds det på spanska rytmer och flamencodansare. Det blev helt enkelt en bra start på vår första kväll i Havanna.




Jag känner mig elak !

Här bara sticker man iväg.
Drar från landet och inte ens ett pip skrev jag innan.
Som vanligt blir allt lite jäktigt i mitt liv. Alla förstår inte den jäkten men om ni skulle vara mig hade ni nog förstått precis.
Jag packade min resväska precis innan vi skulle åka till Arlanda och helt otroligt nog fick jag med mig allt.
Nu är jag hemma igen efter en otrolig vecka.
Jag har bloggat på gammalt vis, alltså i mitt anteckningsblock, men tänkte ta mig tiden strax och skriva ner allt här så ni får läsa om det jag varit med om under en vecka.
Men först så ska jag packa upp alla smutsiga kläder och städa mitt rum !




Lite av allt








Det var

... pizzabuffé-kinamat-rumänien-ballkonghäng-gräsmattor-takfest-speedway-sånger-"det gör inget, det blir bättre imorn"-städning-polisbilar-busktomtar-kaffebryggare-biffar-kubb-promenader-bullar-räkmacka



pluggandeee



Där var det näst sista pluggandet, och det var bra mycket trevligare än det jag håller på med just nu.
Ligger i sängen med feber och ska försöka få in något i huvudet. Efter provet lär jag dock inte ha något på ett bra tag. Så då kan jag börja njuta på riktigt !




BalBal










Bara bal i svart och vitt
















Det är vi och våra plastmuggar på en tom väg

Helgen försvann och här sitter man nu och känner sig lika ensam, trött och tom som vanligt.
Imorgon börjar en ny dag, en ny vecka och det känns som hundra saker ska ske på en och samma gång.
Snart sitter jag ju på flyget till Cuba och flyr viken en stund.
När jag kommer hem har jag en hel del att göra, resa runt, träffa människor, allt förutom att jobba. Plånboken kommer vara platt som en pannkaka men förhoppningsvis är jag lycklig och kan leva på det.
Livet börjar hinna ifatt nu, precis som det gjorde förra sommaren precis till studenten.
Jag vill ta studenten igen, nu är det klart på riktigt och inga surrande tankar skulle direkt störa.
Snart är 20 och jag borde kommit längre.
Men det gör jag en annan dag. Imorgon kanske det blir en vändning och jag får veta vad jag ska göra resten av hösten..

Blev ju lite gott käk igår med !


Peace






Jag drunknar i psykologiboken!

Sitter här i min randiga säng med en randig tröja och lyssnar på mig själv.
Läser om personlighet, skriver om personlighet och förstår mig på mig själv lite bättre hela tiden.
Personlighetstestet som gjordes nyss sa det här om mig:


På andra sidan huset

Vaknade halv tio och tänkte då " om det är fint väder går jag upp, om det är sämre då stannar jag kvar".
Ett sämre väder hade gjort att den lilla ork jag hade efter tre och en halv timmes sömn skulle tagit slut när jag hällt upp första kaffekoppen.
Väl på cykeln så tänkte jag "det är så fint väder så nu borde man inte va inne i ett klassrum, ska jag vända hem igen?".
Tog mig iaf till skolan, hann klaga lite på vädret eftersom det just då kändes som jag hamnat i regnskogen , sen fick jag gå hem igen eftersom vi inte skulle göra något.
Nu har jag mitt fina betyg och det lär jag leva på hela dagen.
Dessutom fick jag ju tid att sitta i den sköna solen och störa mig lite på pippibirdiesarna som ska flyga vid huvudet på mig.
Nu är bara det sista kvar, sen kan jag andas på riktigt igen.






brokigt, blåsa av ett och lite spån.

Det var plugg i den stekheta solen med marinerade ben som doftade cocos och ett antal söta små insekter som visst tyckte jag luktade gott.
Orken tog slut efter all psykologi och där föll jag först pladask på gräset med min fina bok i högsta hugg.
Senare blev det hammocken som fick mig som sällskap och där gungade jag fram och tillbaka i två timmar tills jag fick nog av den limegröna filten och den irriterande flugan som ville chilla i huvudet.
En promenad ner till stan med A och P. Åt god glass som blev äcklig glass och sen kollade vi lite smått på solnedgången och drog rövarhistorier.
Nu har jag smulat ner sängen med rostmacka. Ska nog sova strax!





Pappa var nog lite hungrig när han handlade!



bruna bönor. skagen. lite curryröra. sushi. rostbiff. kräftstjärtar. bröd & fläsk!



och du försöker hålla masken, så du kan sväva över marken




Bättre sent ... Bra partyhatt som sagt !












Vi hade mest rast när vi skulle städa ..






Min natt ! Gick på promenad och hittade en bil någon tyckte borde tvättas sen har vi en bild på mitt nattliga sällskap.




Bönas lilla casita










" koriander är ungefär som nypotatis "


Vi kallar det för vår egen lilla gräsmattefestival
















Man blir gammal och livlös med tiden !

Grill hit och dit.
Solning och flängt som en stolle.
Fått extra mycket fräknar och sjungit.
Gått på golfbanan och nu sitter jag här efter allt härj och har inget kul att göra.
Det var som att när helgen dog så försvann det roliga.
Men kan med säkerhet säga att jag har varit med om en extremt rolig vecka.
Mer sådan i sommar tack !


Tänkte bara berätta för er alla att jag ska till Kuba!

Sticker den 15 Juni och kommer hem lagom när midsommarstången ska kläs och det är  dags att hoppa runt som  små grodor.
Tänker dricka Cuba Libre och må gott.
Äntligen får jag besöka det land i världen som jag helst av allt vill till.
Kanske stannar kvar !




Sommarnatt, när jag svävar fram i mörkret, aha




Ahlgrens limousiner är skruttiga mot halsen

Städare precis klart rummet och här sitter jag nu med min currykyckling !
Jag har det bra och maten smakar gott.
Snart skallar jag nog kudden efter några sidors läsning.
Min bok är så bra, och den får mig att vilja leva precis som dom gjorde.
Jag ska nog satsa på det !


Blue skies






I väntan på att kolla på de snygga människorna och när vi väl hittade dom !






Plåtade ju lite när det var bal och här får ni kika på ett av fotografierna.


Finn ett fel !


"Det gör inget, det blir bättre imorgon"










En lång helg

Slaffsade ihop en fin grillning jag och F. Satte oss på min bakgård med engångsgrill och allt kändes lite som en festival.
Käkade lite köttig korv, ost och annat gott.
Rosévinet var med och jag råkade tappa hälften av vår fläderdryck på gräset.
Efter maten kom Albin gånger två och Ralle.
På en sekund blev det en liten fest och senare rullade vi ner till stan där det blev båthäng i hamnen.
Kvällen blev hur bra som helst och som vanligt hade jag det kul.
Idag blev det burgare till frukost och chirre och dirre till en dålig film.
Fem var vi men det var bara jag som kunde hålla ögonen öppna och försöka förstå mig på den konstiga filmen.
Nu har jag klippt gräset till tonerna av Mamma mia. Snart blir det nog filmhäng igen !

Vad är lycka ?

Jag har legat och funderat på det där med  att vara lyckig, när är man egentligen lycklig och vad beror det på?
Lyckan den kommer och den går och om den inte skulle göra det skulle vi nog aldrig förstå att vi är lyckliga på riktigt.
Det är  svängarna som går nedåt som sedan berättar för dig att du en gång var lycklig och du förstår  just då vad det är  du vill sträva efter och finna igen.
Lyckan och glädjen ligger nog mest i dig själv och det gäller att hitta de där sakerna i livet som får dig att ta fram dom.
Jag var lycklig för en stund sen.
Men sen är ju vissa sådana att saker och ting lätt får ta iväg lyckan ifrån en. Antingen beror det på tankar, eller bara små händelser, kanske irritationer eller bara inget alls.
Lycka är vackert  men de mörkare stunderna har en viss skönhet.
Jag ska vara lycklig i sommar. Jag hoppas du också kommer va det.
Lycka är något litet, lycka är något stort



RSS 2.0