Hur länge stannar ni stassbor kvar i Torhamn då ?

Solen lyser idag och det gör den inte hemma hos er eller ?

Jag sitter just nu ute i den sköna solen och ser ut som ett hiffsetriffs pga. all blåst som finns här nere vid havet.


Det luktar värme och det luktar salt och de tyska turisterna yrar omkring här med varsin glass i handen och guideboken i högsta hugg. Jag vet inte riktigt vad dom söker efter men dom verkar vara väldigt intresserade av våran lilla sjöbod och ska alltid ha timingen att stå och kolla in i fönstret när vi äter lunch.


Mer än tyskar finns det ju är ju självklart stockholmarna som har gått i hamn med sina fina och välskötta segelbåtar. Dom cyklar runt på såna där fula små cyklar som ser ut att kapsejsa vilket ögonblock som helst när dom tjocka stockholmarna sätter sig på dom. Den yngre generationen kör på långboard eller skateboard istället och finner nog det här landskapet väldigt tråkigt som är nästan helt platt.


Vi får inte glömma de människor som bor här heller. Dom är in alla storlekar och av alla slag. Vissa är långa andra är korta några är smala och andra är tjocka. Det är en minimal by det här och alla känner varandra eller snackar i alla fall skit om varandra. Många av dom som bor här kan man nog kalla för riktiga Original.


Våran sjöbod har blivit som något slags drop-in och man får aldrig en lugn stund. Antingen är folket som kommer hit sugna på kaffe eller så kommer dom och lämnar fikabröd.

Ganska fint när man just är sugen på en kanelbulle eller något annat gott.


Torhamn är en riktigt charmig liten by som nog alltid kommer vara sig lik om den inte blir invaderad av för många stockholmare.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0